Zora Kepková: „V kuchyni se docela vyblbnu

29. května 2011 v 13:55
Moderátorka Zorka Kepková (19) září na televizní obrazovce ve Snídani s Novou. Kdo by uvěřil, že tahle štíhlá kráska zbožňuje svíčkovou, kachnu s knedlíkem a zelím a také italské speciality? Proto nás zavedla do své oblíbené italské restaurace v centru Plzně

Zorko, jak často dáváte přednost restauraci před domácí stravou?

"Restaurace navštěvuji moc ráda. Vybírám si ale pečlivě, kam si jdu sZorka Kepková ednout. Když jsem tady v Plzni, tak skoro pokaždé zvítězí právě tato restaurace. Vždy odcházím naprosto spokojená. Vaří tu jen z čerstvých italských surovin, mají skvělý výběr, pokaždé si pochutnám a navíc mi šéfkuchař vždycky udělá krátkou přednášku o tom, z čeho se jídlo skládá, jak se připravovalo a podobně. Doma vařím tak třikrát do týdne, ale ani to není špatné. V kuchyni se docela vyblbnu."

Jaký nejdůležitější prvek musí mít restaurace, aby se vám v ní líbilo?

"Mám dvě základní kritéria. Na první místo bych dala určitě jídlo. Když si v restauraci nepochutnám, tak už tam příště nejdu. Musí na mě zapůsobit také prostředí. Ráda sedím v útulné, teplé místnosti, kde zlehka hraje příjemná hudba."

Je právě italská kuchyně ta, která vás ze světových kuchyní oslnila nejvíce?

"Co se týče mezinárodních kuchyní, tak musím říct, že italská gastronomie patří rozhodně k mým oblíbeným. Přesto mám nejraději tu naší tradiční českou, která ač není tolik zdravá, tak stále v mém jídelníčku vede."

Co považujete za vrchol české kuchyně?

"Potrpím si na to nejklasičtější, co u nás může být, a to je kachna s dvojbarevným zelím a hrnečkovými knedlíky, nebo pravá svíčková s citrónovým terčem a brusinkami."
Zorka Kepková Zorka Kepková

A je nějaká specialita cizí kuchyně, kterou byste ráda ochutnala, ale ještě jste neměla tu možnost?

"Teď mě zrovna nic nenapadá. Když jsme ale na dovolené v zahraničí, tak pokaždé ochutnám něco nového, specifického pro daný kraj. Nebráním se experimentům a ochutnávkám. To k mému apetitu prostě patří."

Jaké pokrmy se objevují nejčastěji na vašem stole doma?Zorka Kepková

"Řekla bych, že tady vítězí skoro všechno. Ráda vařím jak rychlé těstoviny s omáčkou a kuřecím masem, tak i složitější české klasiky. Jsem také závislá na sladkém, takže často peču."

S vařením tedy nemáte problém?

"S vařením jsem začala poměrně nedávno, když jsem se přistěhovala ke svému příteli. Chytlo mě to ale hned. Je to odreagování a navíc si můžu stále vymýšlet něco nového."

Můžete nám prozradit recept na nějakou vaši specialitu?

"Jak už jsem řekla, mám ráda italskou kuchyni, takže čtenářům doporučím jeden úžasný recept na dobré menu. Můžete to nazvat »rychlá večeře po italsku«. Protože rizota mají vždycky úspěch a jejich příprava je neuvěřitelně snadná, tak řeknu návod na houbové rizoto. Na pánvi rozehřejeme olej s kouskem másla. Přidáme čerstvé, nakrájené houby, které restujeme pár minut. V druhé pánvi si zase opečeme najemno nakrájenou cibuli, do které vmícháme pravou italskou rýži (arborio nebo carnaroli) a opékáme ji 3 minuty. Pak k rýži přidáme asi 125 ml bílého vína a 1 litr kuřecího vývaru - ten nalíváme po sběračkách. Rýže musí být krémovitá. Vaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme opečené houby a dochutíme solí, pepřem a parmazánem."

A ten dezert?

"To je koktejl se zmrzlinou. Naprosto jednoduché. Potřebujete 4 kopečky čokoládovo-mátové zmrzliny, 200 ml ledové vodky, 100 ml kávového likéru a kakao na ozdobu. Všechno to rozmixujete a rozdělíte do sklenic a hned podáváte. Můj oblíbený zákusek jsou také palačinky s vanilkovým pudinkem a horkými malinami. S tím si ale každý určitě poradí sám."
Zorka Kepková Zorka Kepková

Co naopak nejíte ráda?

"Jediné, co mi odmalička nechutná, jsou ryby. Jinak si ale nevybírám."

Rychlý dotazník pro Zorku Kepkovou:

Káva, nebo čaj? Čaj.
Pizza, nebo svíčková? Oboje.
Maso, nebo zelenina? Maso.
Víno, nebo pivo? Víno.
Sladké, nebo slané? Sladké.
Dieta, nebo cvičení? Cvičení
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 TerrChar TerrChar | E-mail | Web | 7. května 2017 v 14:44 | Reagovat

Sky Pharmacy Review Buy Viagra Provera Get Low Price Low Cost Viagra  <a href=http://byuvaigranonile.com>viagra</a> Baclofene Cigarette Buy Clomid Online Safely Augmentin Or Amoxicillin For Flu Doxycycline Hyclate 100mg Order Online

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama